روابط عمومی بیمارستان:
توصيه هاي يك فوق تخصص ريه درخصوص ویروس کرونا/ از تجمع غیرضروری در مراکز درمانی اجتناب کنید.
فوق تخصص بیماریهای ریوی دانشگاه با بیان این مطلب که حدود۹۰درصد مبتلایان به کرونا ویروس نیازی به بستری شدن ندارندبه افراد توصیه کرد: با مشاهده علایم خفیف بیماری به مراکز درمانی مراجعه نکنند؛ زیرا ضمن این که خود را در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار میدهند کادردرمان را نیز با مشکل روبرو میکنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از بیمارستان مسیح دانشوری، دکتر عاطفه عابدینی فوق تخصص بیماریهای ریوی بیمارستان مسیح دانشوری ضمن تبیین نحوه افتراق عفونت ویروسی کرونا با آنفلوانزا و سرماخوردگی گفت: عطسه و آبریزش بینی علامت کرونا نیست، بیماران نباید تنها با دیدن علایمی مانند آبریزش بینی و عطسه به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چراکه نه تنها خود را در معرض خطر و بیماری قرار میدهند، بلکه با ایجاد شلوغی در مراکز درمانی، کادردرمان رانیز با مشکل روبرو میکنند.
این فوق تخصص بیماریهای ریوی با اشاره به این که کرونا ویروس می تواند علایمی نظیر آنفلوانزا یا سرماخوردگی ساده در بیمار ایجاد کند گفت: سرماخوردگی و انفلوانزا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می کنند در حالی که در کروناویروس دستگاه تنفسی تحتانی یعنی خود ریه بیشتر درگیر میشود.
وی افزود: آبریزش بینی، درگیری سینوسها و عطسه بیشتر در سرماخوردگی و انفلوانزا دیده میشود، اما در کرونا ویروس کمتر شایع است، به گونهای که در کرونا کمتر از پنج درصد موارد آبریزش بینی دارند،البته ممکن است فرد مبتلا به کرونا احساس گرفتگی بینی را داشته باشد.
سیر بیماری کرونا تدریجی است و در عرض یک هفته بروز می کند.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه معمولا انفلوانزا سیر سریعی داشته و ناگهانی شروع میشود ولی سیر کرونا تدریجی و در طی چند روز آغاز میشود. به عبارت دیگر معمولا کرونا با سرفه های خشک شروع شده و بعد پیشرفت کرده و با تب همراه میشود. بیماری کروناویروس معمولا خود را در عرض یک هفته و بین ۲تا ۵روز به صورت کامل نشان می دهد، یعنی زمان رسیدن کرونا به مرحله حاد طولانیتر است، ولی در آنفلوانزامعمولا طی ۴۸ساعت همه علایم مشخص میشود.
علایم شایع کرونا؛ سرفه های خشک، احساس ناراحتی و درد مبهم در قفسه سینه
دکتر عابدینی علایم مشخص وشایعتر کرونا ویروس را سرفه های خشک و احساس ناراحتی و درد مبهم در قفسه سینه برشمرد که معمولا در انفلوانزا مشاهده نمی شود. البته درانفلوانزا سرفه وجود دارد ولی خیلی خشک نیست و در سرماخوردگی ساده نیز اصلا سرفه وجود ندارد. احساس خستگی و عدم شادابی نیز بیشتر در کرونا و انفلوانزا دیده میشود ولی درسرماخوردگی ساده وجود ندارد.
عوارض گوارشی در کرونا شایع نیست.
این فوق تخصص ریه بیاشتهایی در انفلوانزا را بسیار شدیدتر ازکروناویروس ذکر کرد و گفت: شکم درد، تهوع و استفراغ نیز در کرونا بسیار غیرشایع بوده و اسهال نیز زیر ۱۰درصد در موارد کرونایی دیده میشود. به عبارت دیگر عوارض گوارشی در کروناویروس شایع نیست.
درصورت داشتن علایم شایع کرونا به مراکز درمانی اعلام شده مراجعه کنید.
وی با بیان این که بیمار تیپیک کروناویروس با علایمی نظیر درد مبهم قفسه سینه، تب،سرفههای خشک و تنگی نفس تشخیص داده میشود، توصیه کرد: اگر فردی این علایم را در خود دید باید برای بررسیهای بیشتر، عکسبرداری از ریه و اندازه گیری سطح اکسیژن به مراکز درمانی مشخص شده از سوی وزارت بهداشت مراجعه کند.
تنگی نفس شدید را جدی گرفته و حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید.
وی تنگی نفس شدید را نشانهای جدی برشمرد و تاکید کرد: بیماران دارای این علامت باید حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ زیرا بررسی این علامت برای جلوگیری از ایجاد نارسایی تنفسی در بیمار از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گفته وی بهترین پیشنهاد در سرماخوردگیهای ویروسی؛ استراحت در منزل،مصرف میوه و سبزیجات تازه و مایعات زیاد به خصوص مایعات گرم و نداشتن استرس است.
درمان های حمایتی برای بیماران دارای علایم خفیف کفایت می کند/ از تجمع غیرضروری در مراکز درمانی پرهیز کنید.
وی با بیان این که این روزها در پیک انفلوانزایB نیز قرار داریم و بسیاری از مراجعان مبتلا به آنفلوانزایB هستند، گفت: بیماران دارای علایم خفیف از تجمع در مراکز درمانی پرهیز کرده و خود را در معرض ابتلا قرار ندهند.
دکتر عابدینی افزود: توصیه ما این است که مردم پزشک خود باشند؛ زیرا حتی اگرکرونا ویروس خفیف هم گرفته باشند واقعا نیاز به درمان خاصی ندارد و در این شرایط تنها درمان های حمایتی مانند ضدسرفه، ضد درد و تب بر، استراحت درمنزل، مصرف مایعات و رعایت بهداشت کفایت میکند.
ویروس پس از ورود به بدن سه ارگان را تحت تاثیر قرار می دهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن تشریح سیر بیماری پس از ورود عفونت ویروسی کرونا به بدن، عنوان کرد: زمانی که عفونت کرونایی از هر راهی از جمله سطوح مخاطی بینی ودهان یا مخاط چشم وارد سیستم جریان خون شود، سه ارگان مهم بدن یعنی ریه،قلب و کلیه را تحت تاثیر قرار میدهد که البته کلیه و قلب در موارد خیلی حاد و شدید متاثر میشود.
به گفته وی کرونا ویروس بیشتر ریه یعنی دستگاه تنفسی تحتانی را درگیر میکند . ویروس خود را از طریق جریان خون به سلولهای ریه رسانده و منجر به شروع یک سری علامت نظیر سرفه خشک و تنگی نفس میشود. در بیشتر مواقع حتی اگر ریه درگیر شده و منجر به سرفههای خشک در فرد مبتلا شود؛ ممکن است که تنگی نفس شدید و افت اکسیژن در بیمار اتفاق نیفتد و نیازی به بستری شدن فرد دربیمارستان نباشد.
این فوق تخصص بیماریهای ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری درخاتمه با ذکر این مطلب که حدود۹۰ درصد مبتلایان کرونا نیازی به بستری ندارند، خاطر نشان کرد: کرونا در برخی افراد به ویژه سالمندان و مبتلایان به بیماریهای زمینهای و نقص سیستم ایمنی میتواند منجربه نارسایی تنفسی شود و در صورت بروز علایم تنگی نفس شدید باید این افراد به مراکز درمانی اعلام شده مراجعه کنند.