• تاریخ انتشار : 1398/12/12 - 14:58
  • بازدید : 358
  • تعداد بازدید : 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی بیمارستان:

نقش تغذیه در پیشگیری و درمان بیماری کرونا

تقویت سیستم ایمنی، مصرف ویتامین ها و مواد مغذی مهم ترین عامل در پیشگیری از بیماری کرونا می باشد.

 نقش تغذیه و پیشگیری از کرونا

تقویت سیستم ایمنی:

تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از کرونا از اهمیت ویژه ای برخوردار است به طوری که کمبود دریافت غذایی و عدم رعایت رژیم متعادل شامل تمام گروه های غذایی و کمبود ویتامین هایی نظیر A,C,D,E و ریز مغذی هایی نظیر آهن، روی و سلنیوم در تضعیف سیستم ایمنی نقش دارد و احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

  توصیه های تغذیه ای :

1. از منابع ویتامین C ازجمله مرکبات،کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، جعفری و کلم استفاده کنید.

2. هویج، کدو حلوایی، لبنیات و تخم مرغ که از منابع ویتامین A هستند، مصرف کنید.

3.از مکمل ویتامین D در صورت کمبود و در دوز تعیین شده توسط پزشک و یا متخصص تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی استفاده نمایید.

4. از منابع آهن، روی و سلنیوم که شامل گوشت، لبنیات، حبوبات، غلات کامل و مغزیجات می شود، مصرف کنید.

5. از منابع ویتامین E شامل روغن های مایع و آجیل به دلیل خاصیت ضد اکسیدانی موثر بر سیستم ایمنی استفاده کنید.

6. از مصرف غذا های آماده، غیر بسته بندی، لبنیات غیر پاستوریزه، غذاهای خوب پخته نشده و غذاهایی که در دمای محیط مانده اند، خودداری گردد.

به جز افراد مسن و افراد با شرایط ویژه، دیگر افراد نیازی به دریافت مکمل اعم از ویتامین C ندارند.

 "مهم ترین عامل تضعیف سیستم ایمنی استرس است."

درمان کرونا و مشکلات تنفسی

قهوه تازه و طبیعی فاقد هر گونه افزودنی به علت خاصیت وازودیلاتوری برونش ها می تواند در کاهش دیسترس تنفسی موثر باشد (قبل از استفاده برای بیمار در مورد سابقه مصرف قهوه و آلرژی سوال فرمایید).

مصرف قند و شکر در این بیماران باعث افزایش دیسترس تنفسی و سرکوب عملکرد سیستم ایمنی می شود.

مصرف ترکیبات گریپ فروت یا سیر در بیماران ویروس کرونا ویروس که تحت درمان داروهای انتی ویرال (رتروناویر و ...) هستند، ممنوع است و اثر درمان را کاهش می دهد.

مصرف آجیل سویا بدون نمک به صورت پودر شده در کنار سایر مغز ها به علت داشتن پروتئین بالا و آنتی اکسیدان در بهبود وضعیت بیماران می تواند موثر باشد.

به علت تجویز رژیم پر پروتئین و وجود تب  در بیماران احتمال دهیدراسیون افزایش می یابد ؛ توجه به میزان مصرف مایعات بیماران بسیار ضروری بوده زیرا دهیدراسیون منجر به ضعف ،خستگی مفرط و افزایش غلظت ترشحات در بیماران می شود.

مصرف ماهی در صورت امکان به علت کاهش التهاب، کاهش تب در این بیماران می تواند مفید باشد.

تمامی غذاهای بیماران کرونا باید فاقد روغن سویا و آفتاب گردان باشد.

مصرف غذاهای سرخ کردنی برای بیماران کرونایی ممنوع می باشد.

 زهرا بایرنج، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

 

 

  • گروه خبری : آرشیو خبر,یاهویی
  • کد خبر : 89393
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب